Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
(Artikelnr: TRU-05746)
Mooie Bouwdoos van de USS San Francisco CA-38 1942

Bijzonderheden:
  • Schaal 1:700
  • Zelf Verven.
  • Bevat 196 onderdelen
  • Lengte: 256 mm.
  • Breedte: 27,4 mm.
  • Niet geschikt voor kinderen onde de Drie Jaar.
  • Vanaf de leeftijd van 14 jaar en ouder.
De USS San Francisco:

Is een New Orleans-Class Cruiser, was het tweede schip van drie door de United Sates genaamde Kruisers naar de stad San Francisco, California, in dienst gesteld in 1934, zij was een van de meeste gedecoreerde schepen van de Tweede Wereldoorlog, gedecoreerd met 17 Battle Stars, en de Presidential Unit Citation (Dat is de hoogste decoratie door de President van Amerika uitgedeeld aan eenheden van de Krijgsmacht, die een ongelofelijke strijd van moed en doorzettings-vermogen hebben getoond in de vele zeeslagen die de gedecoreerde eenheden hebben gestreden.
De kiel van de San Francisci werd gelegd op 9 septermer 1931, op de Mare Island Navy Yard, Vallejo, California, onder toezicht van de Naval Contructeur Charles W. Fisher Jr. op werd te water laten op 9 maart 1933, gesponsoord door mevrouw Barabar M. Bailly en in dienst gesteld op 10 februari 1934, onder leiding van Kapitein Royal E. Ingersoll.
De kruisers van de New-Orleans-klasse waren de laatste Amerikaanse Kruisers, die werden gebouwd volgens de specificaties en normen van het Washington Naval Treaty van 1922.
Dergelijke schepen met een waterverplaatsing van 10.000 ton en hoofd Kanons van 8 inch, kunnen worden als "verdragskruisers". Oorspronkelijk geclassificeerd als een lichte kruiser, voordat ze te water waren gelaten, vanwege haar dunne pantser, werd ze opnieuw geclassificeerd als zware kruiser vanwege haar 8-inch. kanons. De term "zware kruiser"werd pas gedefinieerd tijdens het London Naval Treaty in 1930.
Op 7 december 1941 bevond de San Francisco zich in Pearl Harbor in afwachting van een aanlegplaats en voor het schoonmaken van haar scheepshuid.
Haar voortstuwings-installatie was grotendeels in onderhoud voor revisie. de munitie voor haar 5 en 8 inck kanons lag elders opgeslagen. Haar 3 inch 76 mm. kanons waren verwijderd om de installatie van vier 1,1 inch (28 mm.) viervoudige vuurmonden mogelijk te maken, hoewel de vuurmonden nog niet waren gemonteerd. Haar .50 (12,7 mm.) machinegeweren werden gereviseerd. Er waren aleen handvuurwapens en twee -30 (7,6 mm.) machinegeweren neschikbaa. Bovendien waren een antal officieren en manschappen van de San Francisco afwezig en op cursus.


 
Foto('s):
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 26,60
Aantal: Bestellen

Standaard levertijd

1-14 dagen onder normale omstandigheden

Voorraad

1

 
 
 
 
 
Modelbouwdekombuis Uw Modelbouwwinkel Historische Schepen,Scheepsbeslag,Modelbouwgereedschap. Zoek niet verder...Bouw verder....Modelbouwdekombuis....Speciaalzaak....Houten Modelbouwschepen